Pohjoismainen Firmalaina

Pohjoismainen Firmalaina sisältää paljon tietoa yrityksen lainanhakuun.

Vaatimukset yrityslainan saamiseksi

Jotta yritys voi hakea lainaa, tulee sen täyttää lainantarjoajan asettamat vaatimukset. Ensinnäkin yrityksen tietojen tulee löytyä Suomen kaupparekisteristä. Hakevalla yrityksellä ei saa ennestään olla mitään velkoja, jotka liittyvät veroihin tai merkintöjä maksuhäiriöistä. Sillä tulee lisäksi olla toimihenkilö, joka on yli 18-vuotias. Toimihenkilön tulee taata laina omalla nimellään eli hän on viime kädessä vastuussa lainan takaisin maksamisesta, mikäli yritys ei siitä suoriudu. Lainaa voivat sivuston kautta hakea kaikenlaiset eri yritysmuodot. Yritys voi olla avoin yhtiö, toiminimi, kommandiittiyhtiö tai osakeyhtiö. Lainan hakeminen tapahtuu kaikille yhtiömuodoille täyttämällä nettisivustolla olevan hakemuslomakkeen.

Yleensä yrityslainalle on tarvetta kaikenlaisista syistä. Mikäli yritys on vain pienen lainasumman tarpeessa, sen ei yleensä tarvitse selvittää sen tarkemmin, minkä vuoksi yritys sitä hakee. Jos haettava summa on iso tai kyseessä on joukkorahoitus, sen tulee kertoa mihin tarkoitukseen lainaa haetaan. Yleisimmin lainaa haetaan kaikenlaisiin äkillisiin kuluihin, joihin tarvitaan lisää käyttöpääomaa. Syitä lainan hakemiselle voivat olla myös esimerkiksi uusien työntekijöiden palkkaaminen, investointien tekeminen tai yrityksen suunnitelmat toiminnan laajentamiseksi ja kasvamiseksi.

Lainaa voi periaatteessa hakea, vaikka yritys ei olisi ollut vielä kauaa toiminnassa tai vaikka se olisi juuri perustettu. Toisinaan lainayritykset vaativat, että yritys on ollut toiminnassa ainakin kaksi vuotta sekä että sillä on tietyn suuruinen liikevaihto.

Lainavaihtoehtoja yrityksille

Yrityslainaa voi saada ilman vakuuksia, riippuen haettavasta summasta. Netissä on paljon eri rahoituslaitosten sivustoja, jotka tarjoavat pikavippeihin rinnastettavia pikalainoja yrityksille. Lainahakemukset ovat ilmaisia ja ne käsitellään hyvin nopeasti. Parhaimmassa tapauksessa päätöksen lainasta voi saada välittömästi. Myös rahat siirtyvät lainanhakijan tilille tämän jälkeen toisinaan jopa samana päivänä. Netin kautta haettavien yrityslainojen suuruudet vaihtelevat muutamista sadoista euroista jopa miljooniin. Kaikkiin lainoihin ei vaadita yritykseltä takuuksia esimerkiksi omaisuutta, vaan takaajina toimivat yrityksen omistajat. Kyseessä on yrittäjän tai osakkaan omavelkainen takaus, eli mikäli yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin, sitä tullaan vaatimaan yrittäjältä tai osakkaalta. Se kannattaa pitää mielessä etenkin suuria summia lainattaessa, sillä mikäli yrittäjäkään ei pysty maksamaan lainaa takaisin, hän joutuu ulosottoon.

Suomessa on saatavilla monenlaisia yrityslainoja. Pikavippeihin rinnastettavia yritysten kulutusluottoja on tarjolla paljon. Tämän lisäksi tarjolla on isompia lainoja, joiden suuruudet yltävät jopa useisiin miljooniin euroihin. Vaihtoehtona on myös pankkien tarjoamat lainat sekä joukkorahoitus. Tämän lisäksi Finnveran kautta on mahdollista hakea tukea ja rahoitusta yritykselle etenkin sen alkuvaiheessa ja laajenemisvaiheessa.

 

Vakuudettomat lainat ja luotot yritykselle

Yrityksen toiminta sen alkuvaiheessa vaatii paljon rahaa. Henkilökunnan palkkaaminen, tilojen vuokra ja tuotteiden tilaaminen vaativat kaikki rahaa, jota yrityksellä ei alussa vielä kassassa ole. Sen vuoksi lainan ottaminen yritystä perustettaessa on hyvin tavallista. Sama koskee yrityksen laajentaessa toimintaansa. Yritys voi hakea lainaa ulkopuolisilta rahoittajilta, joita ovat esimerkiksi pankit, rahoituslaitokset, netin lainasivustot sekä Finnvera. Yleinen tapa saada rahoitusta toiminnan aloittamiseen on starttiraha, jota on mahdollista saada Finnveran kautta.

Vakuudettomiin lainoihin kuuluu myös mm. luottokortti, jonka avulla yritys voi tehdä jopa tuhansien eurojen ostoja ilman vakuuksia. Vaikka netin lainasivustot mainostavat, että niihin ei tarvita vakuuksia, käytännössä lainan takaajana toimii yrittäjä itse. Kyseessä on henkilötakaus, jossa yrittäjä on itse vastuussa lainan takaisinmaksamisesta, mikäli yritys ei siihen pysty. Lainan korot myös vaihtelevat paljon ja yleensä pankkien tarjoamat lainat ovat koroiltaan kaikkein edullisempia.

Jos haluat lisätietoja erilaisista yrityslainoista, kannattaa katsoa Pohjoismainen Firmalaina, jossa on tietoa vielä enemmän.